tiistai 14. maaliskuuta 2017

Hanketoimintojen täsmentämistä ja aikatauluttamista Seinäjoella


Projektipäällikön terveisiä suoraan Pännäisistä eli kotimatkalta :)Pännäisen asemarakennus 14.3.2017 
Opintokeskus Siviksen ja Sedu Aikuiskoulutuksen hanketoimijat tapasivat Seinäjoella 14.3.2017 hankekumppaneiden virallisessa aloitustapaamisessa. Keskustelu hankkeen toiminnoista ja niiden aikatauluttamisesta oli vilkasta ja hedelmällistä. Seuraavat askeleet liittyvät työelämässä ja ammatillisessa koulutuksessa vaadittavien digitaitoihin liittyvien osaamisten määrittelyyn. Mitä tulee osata, jotta kykenee hakemaan töitä ja toisaalta opiskelemaan ammatillisessa koulutuksessa?

Sedulla on vankka kokemus digitaitojen opettamisesta ja maahanmuuttajaryhmien kouluttamisesta. Siviksellä on samantyyppistä kokemusta erilaisten teknisten taitojen opettamisesta järjestökontekstissa- sekä maahanmuuttajille. Digitatioihin liittyvän osaamisen määrittelyn jälkeen suunnitellaan ohjaajataitoihin ja digitataitoihin perehdyttävä vertaisohjaajakoulutus. Hankkeessa koulutettavat ohjaajat saavat taitoja a) tukea vertaisryhmää b) oppia itse digitaitoja. Syksyn alussa käynnistyykin suuri vertaisohjaajien rekrytointi eri puolella Suomea.  Vertaisohjaajat saavat koulutukseen osallistumisesta ja ryhmän vetämisestä todistuksen. Heitä myös tuetaan ohjaajatyössä hanketoimijoiden avulla.

Vertaisohjaajakoulutuksen aikana alkaa myös vertaisryhmien osallistujien rekrytointi- etsimme digitaitojen oppimisesta kiiinnostuneita maahanmuuttajia vertaisryhnmiin. Ryhmät tapaavat sopimuksen mukaan 8-12 kertaa 2-4 tuntia kerralla - riippuen tapaamisen sisällöistä. Ryhmien  toiminnan tavoitteena on saavuttaa niitä taitoja, joilla voidaan hakea avoimia työpaikkoja tai osallistua ammatilliseen opetukseen.

Muiden toimijoiden ja hankkeiden bencmarkaaminen jatkuu aktiivisena- esimerkiksi Oulussa järjestetään 26.4.2017 kiinnostava Osaamiskato vai osaamissato- korkeasti koulutetuiden maahan muuttaneiden urareitit - seminaari. Sinne siis oppimaan ja verkostoitumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti