tiistai 22. elokuuta 2017

Digipolku töihin- hanke aktiivisena syksyyn- Etsimme digitaidoista ja ohjaamisesta kiinnostuneita osallistujia hankkeeseen mukaan


Lomalle jäätiin omenapuiden kukkiessa- nyt onkin pian sadonkorjuun aika:)

   
Digipolku töihin- hankkeen syksyn on alkanut vauhdikkaasti. Käynnissä on hankkeen ensimmäisen kierroksen vertaisohjaajakoulutukseen osallistuvien maahanmuuttajien tai muiden digitaidoista kiinnostuneiden henkilöiden rekrytointi loka- marraskuussa järjestettävään vertaisohjaajakoulutukseen. Tietoa vertaisohjaajakoulutuksista on lähetetty omien verkostojen kautta sekä tutustuttu uusiin toimijoihin: Oulussa Punaisen Ristin Oulun piiri on ollut aktiivinen osallistujien rekrytoinnissa ja  monikulttuurisuuskeskus Villa Victorissa oltiin kiinnostuneita hankkeen toiminnasta.Suomen Pakolaisavun kanssa benchmarkattiin toimintoja saatiin hyvä vinkki maahanmuuttajien vertaisverkostoista.  Vaasan suunnalla toimiva AUTA-hanke on myös kiinnostava yhteistyökumppani, jonka kanssa on keskusteltu aiheista, jotka koskettavat molempia hankkeita. Keskustelut, verkostoituminen ja osallistujien rekrytointi jatkuu edelleen syyskuun loppuun saakka.

  
Vertaisohjaajakoulutus järjestetään Helsingissä, Oulussa ja Seinäjoella. Koulutuksen ensimmäinen lähiopetuspäivä on lauantai 14.10., jolloin osallistujat ovat mukana koulutuksessa yhdessä. Ensimmäistä lähiopetuspäivää seuraa digitaitojen kehittämistä erillissä työpajoissa. Työpajoja järjestetään Helsingissä, Oulussa ja Seinäjoella. Digitaitopajojen jälkeen on lyhyt verkko-opetusjakso, jolloin opiskellaan yhdessä Moodlessa ja Skypen välityksellä. Vertaisohjaajakoulutuksesta saa todistuksen. Lisätietoja vertaisohjaajakoulutuksesta. Mikäli osallistuja joutuu matkustamaan päästäkseen ohjaajakoulutukseen,  hanke voi tukea kohtuullisia matkakustannuksia.

Toivomme löytävämme digitaidoista ja ohjaamisesta kiinnostuneita henkilöitä eri paikkakunnilta, jonne on tarkoitus järjestää ohjaajien ohjattavaksi digitaitoja opiskelevia vertaisryhmiä kevään 2018 ajaksi. Ohjaajatyötä on tarkoitus tehdä pareittain. Hanke hankkii ja kustantaa ryhmien toiminnalle atk-luokkatilat sekä tukee ohjaajien työtä. Ohjaustyöstä saa todistuksen.

Syksyn alun tunnelmia kirjasi
Minna
projektipäällikkö, Opintokeskus Sivis,
minna.pesonen@ok-sivis.fi, +358 40 530 2239

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti