perjantai 16. kesäkuuta 2017

Syksyn koulutusten aikataulu varmistui: Etsimme digitaalisten taitojen kehittämisestä ja ohjaamisesta kiinnostuneita maahanmuuttajia!Omenapuiden kukkiessa jo Oulunkin leveysasteilla, hankkeen toiminta etenee!

Hankkeen ensimmäinen ohjausryhmän kokous on takana. Kokouksen yksi keskeinen keskustelunaihe oli hankkeessa  määriteltävien ja kohderyhmille opetettavien digitaalisten taitojen osaaminen. Osaamismäärittelyä on tehty Sedu Aikuiskoulutuksen johdolla yhteistyössä kevään ajan. Ohjausryhmä totesi asiantuntevan ja hyviä huomioita sisältäneen keskustelun jälkeen osaamismäärittelyn olevan relevantti ja tästä pääsimmekin välittömästi markkinoimaan syksyn vertaisohjaajakoulutuksia.

Mistä vertaisohjaajakoulutuksessa on kyse?
Idea on siis se, että hankkeessa koulutetaan syksyn 2017 aikana vertaisohjaajia digitaitoihin ja ohjaamisen liittyen. Vertaisohjaajien on tarkoitus pitää omia vertaisryhmiä kevään 2018 aikana. Toimintaa järjestetään Oulussa, Seinäjoella ja Helsingissä- mahdollisesti muillakin paikkakunnilla, mikäli saamme kiinnostuneita vertaisohjaajia koulutukseen. Hankkeen toinen vertaisohjaajakoulutus järjestetään keväällä 2018 ja näiden vertaisohjaajien
on tarkoitus vetää ryhmätoimintaa syksyn 2018 aikana. Koulutukseen ja ohjaustyöhön osallistumisesta saa todistuksen Opintokeskus Sivikseltä ja Sedu Aikuiskoulutukselta. Hankkeen projektiryhmä tukee ohjaajia näiden työssä.

Mitä digitaitoja opitaan?
Osaamismäärittelyssä (joka selviää myös vertaisohjaajakoulutuksen sisällöissä, katso tarkemmin markkinointikirje ) lähdetään liikkeelle perustaidoista: aina tekstinkäsittelystä internetin tiedonhaun kautta julkisten palveluiden käyttämiseen, etäopiskeluun (Moodle) ja etäkokouksiin osallistumiseen (Skype for Business). Sosiaalisen median sovelluksia otetaan esille niiltä osin, kun se on perusteltua nimenomaan työnhaun ja opiskelun kannalta. Se, mitä kukin ohjaaja ja vertaisryhmä oppivat riippuu myös osin ryhmistä ja heidän aikaisemmista taidoista- osaamismäärittelyä ja hankekoulutusten sisältöjä voidaan muokata jossain määrin osallistujien aikaisempi osaaminen huomioiden. 

Nyt on aika laittaa verkot vesille verkostoihin ja rekrytoida mukaan osallistujia oppimaan keskeisiä digitaalisia taitoja!

Lisätietoja

OULUN JA HELSINGIN OHJAAJAKOULUTUKSET:

Minna Pesonen, projektipäällikkö, Opintokeskus Sivis,
minna.pesonen@ok-sivis.fi +358 40 530 2230

Riitta Tervasmäki, asiantuntija, Opintokeskus Sivis,
riitta.tervasmaki@ok-sivis.fi,
+358 40 717 702

SEINÄJOEN OHJAAJAKOULUTUKSET:

Tanja Päällysaho, kouluttaja,
tanja.paallysaho@sedu.fi
 +358 40 830 2447
Marja-Liisa Saunela, kouluttaja,
marja-liisa.saunela@sedu.fi+358 40 868 0809

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti