keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Digitaito-ohjaajia on koulutettu lisää- syksyllä on uusien digitaitoryhmien aikaVertaisohjaajakoulutus- kevät 2018

Vertaisohjaajakoulutuksen digitaalinen osaamismerkki

Hankkeen toinen toimintakierros- Vertaisohjaajakoulutus ja sitä seuraavat digitaalisten taitojen ryhmät- on nyt puolessa välissä. Vertaisohjaajakoulutus (3 op)  päättyi juuri. Todistukset ja digitaaliset osaamismerkit on lähetetty kurssin suorittaneille.

Digitaalisia taitoja ja ohjaajataitoja oli opiskelemassa 18 osallistujaa Helsingissä ja Seinäjoella. Osallistujat olivat aktiivisia, innokkaita ja taitavia. Ohjaajapareja tai kolmen hengen ohjaajatiimejä syntyi sen verran, että alustavissa ajatuksissa on kaiken kaikkiaan kuuden digitaalisia taitoja harjoittelevan ryhmän perustaminen Etelä-Pohjanmaalle ja Helsinkiin ensi syksynä.  Ennen ryhmien osallistujien rekrytointia hengähdetään hetki kesälomilla :)

Hankkeen näkökulmasta voi tässä vaiheessa todeta, että hankkeessa kehitettävä digitaalisten taitojen vertaisoppimisen malli on hyvin hahmottunut. Malli ja siihen liittyvät materiaalit tuotetaan julkiseksi verkkosivuksi, jota voi käyttää kuka tahansa digitaalisten taitojen kehittämisestä tai niiden ohjaamisesta kiinnostunut henkilö. Materiaalissa pyritään selkokieliseen esitykseen ja yksinkertaisiin materiaaleihin.  Olemme edelleen hankkeen edetessä saaneet paljon toiveita siitä mitä digitaalisia sisältöjä ja aiheita kannattaisi käsitellä ja mitä opettaa. Hankkeen alussa tehty osaamismäärittely niistä digitaalisista perustaidoista joita työnhaussa ja opiskelussa tarvitaan, on ollut hyvä perusrakenne, jotta hankkeessa opetettavat sisällöt ovat pysyneet linjassa. Digitaalisten taitojen kehittämisen maailmaan on helppo uppotua.

 Kokoonnuimme projektiryhmän kanssa suunnittelemaan hankkeen verkkosivuja kesäkuun alkupuolella ja pääsimme hyvään vauhtiin.
Verkkosivun pääsivu- ensimmäinen versio.

Kooste hankkeen kevään toiminnoista on vielä koottu myös pienen videoesityksen muotoon:

https://gopro.com/v/mzeOk8EJqLQrProjektipäällikkö kiittää projektikollegoita, Vertaisohjaajakoulutuksen osallistujia ja hankkeen toiminnoissa mukana olleita verkostoja kevätkaudesta ja toivottaa hyvää kesää!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti