perjantai 3. marraskuuta 2017

Digitaitojen vertaisohjaajakoulutus on vauhdissa!


Digipolku töihin- hankkeessa on toimeliaat ajat. Hanke järjesti webinaarin 6.10. jossa teemana olivat Tulevaisuuden digitaaliset perustaidot työelämässä ja opiskelussa- mitä tulee osata?

Webinaarin asiantuntijana toimi digiosaamisen vauhdittaja Merja Sjöblom Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:stä. Hän kertoi ajankohtaisia tutkimustuloksia digitaalisiin taitoihin liittyen Tieken tekemän tutkimuksen perusteella.  Toisen asiantuntijapuheenvuoron piti toimitusjohtaja Juha Jokelainen LSK Business Park Oy:sta. Hän kertoi maahanmuuttajien digitaalisten taitojen kehittämisestä erityisesti työelämän näkökulmasta. Digipolku töihin -hankkeen projektipäällikkö Minna Pesonen Siviksestä esitteli Digipolku töihin- hankkeen tavoitteita ja kouluttaja Tanja Päällysaho Sedu Aikuiskoulutuksesta hankkeen digitaalisten taitojen osaamismäärittelyn, mikä on hankkeen koulutusten sisältöjen keskeinen osa. Webinaari sujui hyvin ja saimme kattavan kuvan niistä digitaalista taidoista, joiden osaamista vaaditaan työssä ja opiskelussa.Hankkeen ensimmäinen Vertaisohjaajakoulutus käynnistyi 14.10. valtakunnallisella koulutuksella. Osallistujia oli videoneuvottelun kautta paikalla Helsingissä, Seinäjoella ja Oulussa. Koulutuspäivän aikana tutustuttiin hankkeen tavoitteisiin, opittiin asioita ohjaamisesta sekä erityisesti digitaitojen ohjaamisesta. Digitaitojen vertaisohjaajan rooli on monipuolinen, kuten osallistujien tekemät kuvat (alla) osoittavat:Ensimmäisen koulutuspäivän jälkeen on pidetty digitaalisten taitojen työpajoja ja opeteltu muun muassa Moodlen käyttöä, Adobe Connectin käyttöä, sähköpostin käyttöä ja työhakemuksen kirjoittamista. Työpajat jatkuvat marraskuun ajan. Koulutukseen kuuluu lisäksi verkkotyöskentelyjakso Moodlessa. Joulukuun alkuun mennessä Vertaisohjaaja- koulutus on suoritettu. Osallistujat saavat koulutukseen osallistumisesta todistuksen ja digitaalisen osaamismerkin.

On ollut hienoa havaita osallistujissa innostusta digitaalisten taitojen oppimista kohtaan! Ohjaajat ovat todella aktiivisia ja kiinnostuneita ohjaajan tehtävästä Ohjaajat tulevat toimimaan pareina, ja tästä toimintamallista on saatu positiivista palautetta hetiseltään. Seuraava ajankohtainen tehtävä on alkaa rekrytoimaan osallistujia kevään digitaalisten taitojen vertaisryhmiin. Tällä hetkellä näyttää, että saamme ohjaajia tavoitteen mukaisesti laajasti ympäri Suomea, mikä tarkoittaa että ryhmiäkin voidaan perustaa useille eri paikkakunnille.

Innostunein tunnelmin
Minna
Digipolku töihin- hankkeen projektipäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti